Bélelzáródás

Bél okklúzió részleges vagy teljes megállítása, a béltranzit. A megemésztett elemek már nem adja át, nem halmozódik fel a bélben, mert a felfúvódás.

MeghatározásMeghatározás

A bélelzáródás részleges vagy teljes leállása a béltranzit. Úgy tűnik, minden szinten a bél.

A bél okklúzió, a megemésztett elemek nem adja át, nem halmozódik fel a bélben, provokálni a felfúvódás.

Típusú Bél Okklúzió

Háromféle bél okklúzió:

– elzáródás elzáródás (vagy egyszerű mechanikus elzáródás);

– bénulásos, vagy reflex ileus (vagy bél pszeudo-elzáródás);

– elzáródás, fojtogatással (vagy bél fojtogatás).

Minden esetben, a tüneteket okozza a bél okklúzió nem szabad félvállról venni. A kezelést akkor kell elvégezni, azonnal.

Okok

Az okok eltérőek típusa szerint a bél okklúzió :

elzáródás elzáródás okozta akadály (tumor, idegentest lenyelik, kemény széklet …) az emésztőrendszerben, vagy néha a külső (Hasüregi fájdalom, hogy tömöríti az a része, a bél, hogy kapcsolatba …);

– a béna, vagy reflex ileus felel meg a bél paralízis (hiánya a mozgások összehúzódás a bél izmok) által okozott műtét a has (vakbélgyulladás például), a túlzott bevitel gyógyszerek, (Nephritis kólika, stb.);

– Elzáródás, fojtogatással fordítja, elzáródása, a bél leggyakrabban a sérv vagy belső heg (intra-bél karima). Az utóbbi gyakran fordul elő, a műtét után a has (néha több évvel később). A bél körül csavarják a kantárt, s elzáródás fordul elő. A kockázat elhalás (pusztítás) a bél. Ez utóbbi formában a bél okklúzió igazi vészhelyzet.

TÜNETEKTÜNETEK

A tünetek a bélelzáródás jelenik meg többé-kevésbé gyorsan. Ezek a következők:

súlyos hasi fájdalom, görcsök (heves kólika követi lulls);

– hányinger, hányás;

– Megnövekedett a has (meteorism);

– megállt a folyosón gázok belőle számít (ezért fennakadást a széklet).

A tranzit állomás néha maszkos során az első órában egy hamis hasmenés követő kiürítése a része, a bél alatt található a hely, a elzáródás.

Ez egy orvosi gyakran sebészeti sürgősségi.

Megelőzési tippek

Az esetek többségében, nem lehet megakadályozni, hogy a bél okklúzió .

Elemzi – Vélemények

A jelenlétét, a tünetek a bél okklúzió (gáz -, széklet-visszatartás, hányás, hasfájás, stb.), egy orvosi konzultáció szükséges.

Pontos kihallgatás végzik, annak érdekében, hogy a keresés az előzmények egy lehetséges oka akadály, például egy esetleges műtét. A beteg is kérte, hogy írja le a sebességet, illetve a sorrend a megnyilvánulásai alapján határozza meg a helyét a elzáródás, valamint a mechanizmus részt (a fojtogatás, bénulás vagy elzáródás).

A vizsgálat után az orvos végez egy klasszikus klinikai vizsgálat (tapintás, auscultation) annak érdekében, hogy vizsgálja meg, majd adjuk meg a típusú bél okklúzió.

Egy x-ray lehet használni, hogy erősítse meg a diagnózis a bél okklúzió. Egy vizsgálat vagy az ultrahangos lehet, hogy végül teljes az értékelést.

KezelésekKezelések

Kórházi kezelés szükséges a műtét tekinthető megfelelő.

A bélelzáródás, fojtogatással azonnali orvosi ellátás, műtét kell a hely, néhány órán belül. Lehet, hogy egy kockázati elhalás (pusztítás), illetve perforáció a bél.

Abban az esetben, akadályozott elzáródás , műtét lehet, hogy néha el kell halasztani 24 óra vagy több, persze, miután sürgősségi intézkedéseket foganatosítottak: a gyomor cső az emésztő aspiráció (váladék eltávolítása, valamint Lehetséges, törmelék), perfúziós …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *